Germanistipäivät 2014 – valtakunnallista näkyvyyttä saksan opiskelulle

Oulun yliopiston Uusien kielten opiskelijoiden yhdistys Verba ry järjestää valtakunnalliset Germanistipäivät 2014 Oulussa 14.-16.3.2014.

Germanistipäivät 2014 on valtakunnallinen viikonlopputapahtuma, jossa germaanisen filologian ja/tai saksan kielen ja kulttuurin opiskelijat Suomen eri yliopistoista kerääntyvät viettämään aikaa ja verkostoitumaan, keskustelemaan opinnoista omissa yliopistoissaan sekä hankkimaan kansallista näkyvyyttä saksan opiskelulle ja opiskelijoille.

Germaanisen filologian/saksan kielen ja kulttuurin opiskelun mahdollisuudet ovat kaventuneet Suomen yliopistoissa viimeisen vuosikymmenen aikana: hakijamäärien laskiessa myös koulutuksen aloituspaikkoja lasketaan. Germanistipäivillä tulevat germaanisten kielten ammattilaiset saavat tilaisuuden luoda valtakunnallisia verkostoja tulevien kollegoidensa kanssa sekä kohottaa koulutuksen valtakunnallista profiilia ja hankkia oppiaineelleen näkyvyyttä.

Oulun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa germaanisen filologian statusta pääainekoulutusohjelmana on puhuttu kavennettavan jo jonkin aikaa. Koska Saksa on yksi Suomen merkittävimmistä ulkomaankauppakumppaneista, saksan kielen osaaminen tulee olemaan valttikortti myös tulevaisuudessa. Siksi germaanisen filologian opetukseen tulisi panostaa, ei missään nimessä kaventaa sitä. Verba ry vastustaa germaanisen filologian laitoksen supistamista, ja onkin osittain juuri siksi päättänyt järjestää vuosittaiset Germanistipäivät tänä vuonna Oulussa.

Tapahtumaan odotetaan noin 70 osallistujaa eri puolilta Suomea. Germaanisen filologian ja/tai saksan kielen ja kulttuuri opetusta järjestetään kahdeksassa yliopistossa ympäri Suomea: Oulussa, Jyväskylässä, Joensuussa, Helsingissä, Vaasassa, Tampereella sekä Turussa Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa.

Germanistipäivät 2014 Facebookissa
Ilmoittautuminen Germanistipäiville 2014

Lisätietoja:

Henri Savilampi
Verba ry:n puheenjohtaja
pj [at] verba . fi

Miika Peitso
Verba ry:n tapahtumavastaava
miika . peitso [at] student . oulu . fi