Verban hallituksen kokouskoosteet 17.3. ja 3.4.

Heippa verbalaiset!

Verban hallitus on päättänyt alkaa julkaisemaan kokousten jälkeen lyhyitä kokouskoosteita tärkeimmistä asioista, joita kokouksessa ollaan käsitelty ja päätetty.

Tässä kooste Verban hallituksen kahdesta viimeisimmästä kokouksesta. Molemmat kokoukset on pidetty etäyhteyden kautta Zoom-sovelluksessa, mutta tämä ei ole vaikuttanut juuri kokouksen kulkuun (sihteerin oman internet-yhteyden pienestä takkuilusta huolimatta). Muistakaa että hallituksen kokousten pöytäkirjat ovat avoimia jäsenistölle ja toivomme, että otatte meihin rohkeasti yhteyttä koskien ainejärjestön asioita!

Kooste kokouksista #7 17.3.2020 ja kokouksesta #8 3.4.2020
Kokouksissa käytiin läpi asioita liittyen koronavirustilanteeseen ja puheenjohtaja Latva-Kyyny olikin saanut monia ilmoitusluontoisia asioita eri tahoilta sähköpostitse. Yhteinen konsensus oli, että ajat ovat erikoiset ja sangen haastavat.

Tapahtumia peruttiin yksi toisensa jälkeen, tämä harmitti yhtä jos toistakin hallituksen jäsentä ja sympatia oli suuri tapahtumien järjestäjätahoja kohtaan. Peruuntuneita tapahtumia olivat mm. Germanistipäivät (Oulussa) ja National Meeting of English Students (eli NMES, Tampereella). Osallistumismaksujen sun muiden palauttelu saivat talousvastaava Junttolan kiireiseksi.

Germanistipäivien järjestäjätahot totesivat, että hyvä suunnittelu ja varautuminen on kaiken a ja o, tämä tuli todettua tapahtuman äkillisen peruuntumisen lomassa. Hyvä uutinen kuitenkin on, että tapahtuma voidaan järjestää syksyllä! Prost!

Wappu oli näissä kokouksissa vielä yksi iso kysymysmerkki. Keskustelu kävi kuumana koskien tapahtumien perumista tai mahdollista siirtoa syksylle. Jäimme miettimään asiaa ja odottamaan uutta tietoa koskien hallituksen linjausta tapahtumista ja poikkeustilan kestosta.

Karanteeni-Reema julkaistiin Verban internet-sivuilla, kiitokset tästä reemavastaaville Lukinmaa & Jarva! Wappu-Reema sai uuden nimen wappurientojen ollessa suurilta osin mietinnän alla. Uusi uljan nimi julkaisulle on Kevät-Reema. Julkaisu saapunee luettavaksi toukokuun puolella.

Hallituksen kopoilla (koulutuspoliittinen vastaava) ja sopolla (sosiaalipoliittinen vastaava) oli suunnitteilla kevääksi mm. info-möte ruotsin kielen opiskelijoille, mutta tämäkin tapahtuma siirretään tulevaisuuteen vallitsevan koronatilanteen takia. Myös suunniteltu yhteistyö Pohjola-Nordenin kanssa on jäässä tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa yhteistyö toivottavasti toteutuu.

Kevätkokous jouduttiin valitettavasti myös siirtämään koronatilanteen takia myöhemmälle ajalle.

Jottei tämä kooste loppuisi sanoihin ”koronatilanteen takia”, todettakoon kuitenkin, että hallitus pyrkii pysymään yhteydessä opiskelijoihin ja kannustaa opiskelijoita pysymään yhteydessä toisiinsa Verban lukuisten somekanavien kautta. Esimerkiksi ”zoom-kahvittelut”, eli Zoom-sovelluksen kautta tapahtuvat kahvittelut ovat saaneet sekä hallituslaisia että rivijäseniä kokoontumaan yhteen poikkeustilanteesta huolimatta.

Ja jottei kooste loppuisi sanoihin ”poikkeustilanteesta huolimatta”, ilmoitettakoon, että Verban haalarimerkkikilpailun voitti nerokas Otterly wasted-merkki ja toiselle sijalle pääsi hupaisa Kandinaatti-merkki! Molempia merkkejä voitte odottaa myytäväksi lähitulevaisuudessa! Uutta paitatilausta oli suunniteltu keväälle, mutta tämä siirretään syksylle, silloin saa taas tilailla uutta verbaista vermettä.

Sihteeri Kurikkala ja muu hallitus toivottavat tsemppiä kaikille opiskeluhommien ja arkielämän parissa! Pestään käsiä ja pidetään yhteyttä läheisiin, kyllä tästä selvitään.