Koronavirusepidemian vaikutuksia Verban toimintaan

Heippahei verbalaiset!

Yhteenvetoa viime viikkojen tapahtumista ja vaikutuksista Verban toimintaan…

Hallituksen kokoukset
Tällä hetkellä hallituksen kokoukset järjestetään Zoom-sovelluksen kautta. Kuten normaalistikin, hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille Verban jäsenille. Jos haluat osallistua kokoukseen, ilmoita siitä puheenjohtajalle sähköpostitse (jonna.latva-kyyny@student.oulu.fi) ennen kokousta.

Kevätkokous
Verban sääntöjen mukaan yhdistyksen kevätkokous on pidettävä maaliskuussa. Koronatilanteen vuoksi kevätkokousta ei kuitenkaan toistaiseksi pystytä järjestämään, sillä esimerkiksi etäkokous ei ole lain puitteissa mahdollinen. Pitkien pohdintojen jälkeen hallitus pitää sääntömääräisen kevätkokouksen siirtoa tässä tilanteessa parhaana ratkaisuna. Kevätkokous tullaan järjestämään myöhemmin keväällä tai kesällä, kun koronavirustilanne sen sallii.

Tapahtumat
Suomen hallitus on linjannut, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka sekä tämän hetkisen tiedon mukaan ylimääräisiä ihmiskontakteja tulisi välttää 13.4. asti. Tilanteet kuitenkin elävät koko ajan eikä ole varmuutta siitä, kauanko nämä ohjeistukset tulevat vaikuttamaan arkeemme. Tämä tulee luonnollisesti vaikuttamaan myös tuleviin Verban tapahtumiin. Esimerkiksi Wappu on ihan nurkan takana eikä Wapun tapahtumista ole vielä varmuutta. Olemme hallituksen kesken keskustelleet mahdollisista ratkaisuista Wapun suhteen (mm. tapahtumien siirtämisestä syksylle), mutta mitään emme ole vielä päättäneet. Pidämme teidät ajan tasalla!

Alun perin viime viikonlopulle suunnitellut Germanistipäivät on siirretty lokakuulle, ja ne tullaan järjestämään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.–4.10.!

Zoom-kaffet!
Yliopiston ollessa kiinni ei tällä hetkellä pääse myöskään kiltahuoneelle hengailemaan ja kahvittelemaan. Siksipä olemme ideoineet etäkahvitteluhetkiä Zoom-sovelluksen kautta verbalaisten kesken! Seurailkaa keskustelua Verban Facebook-ryhmässä (https://www.facebook.com/groups/verbalaiset/), tiedotamme sinne kahvitteluista!

Opiskelu
Tämän hetkinen tilanne vaikuttaa varmasti myös kaikkien opintoihin. Jos jokin painaa mieltä opintojen suhteen, olkaa rohkeasti yhteydessä niin opettajiin kuin hallituksen koulutuspoliittisiin vastaaviin. Yhdessä tästä selvitään!
• Englannin kopo: Jere Laitinen (jere.laitinen@student.oulu.fi)
• Ruotsin kopo: Hanna-Maija Nikula (hannamaijakatariina@hotmail.fi)
• Saksan kopo: Wilma Pohjonen (wilma.pohjonen@student.oulu.fi)

Vinkkejä etäopiskeluun!
• Tehkää suunnitelmia ja pyrkikää opiskelemaan säännöllisesti, jotta kaikki työmäärä ei kasautuisi lukukauden loppuun!
• Pitäkää kiinni sovituista deadlineista!
• Muistakaa pitää taukoja ja huolehtia myös hyvinvoinnistanne!

Tärkeitä linkkejä
Koronatilanteen vaikutuksista Kelan tukiin, hakemusten käsittelyyn ja palveluihin https://www.kela.fi/korona

YTHS:n ohjeet asiointiin koronavirusepidemian aikana https://www.yths.fi/ajankohtaista/2020/ajankohtaista-koronaviruksesta/

Tilanteet muuttuvat nyt todella nopeasti. Pyrimme tiedottamaan ajankohtaisimman tiedon teille heti, kun tiedämme lisää!

Tsemppiä kovasti tähän tilanteeseen, onneksi kevät on jo kovaa vauhtia tulossa!

Terkuin,
Verban tiedotus